הכשרות בפורים
נדבר על נושאים המעשיים לכל בית יהודי:
דברי מאפה ביתיים: באחרונה, מתקבלים יותר ויותר פניות וסרטונים על אנשים שמצאו חרקים בקמח. הלכך, נכון וראוי לרכוש קמח "טרי" (מתאריך יצור קרוב) ולנפות אותו היטב עם נפה של 60 מ"ש. קיימת אי בהירות מה נחשבת נפה טובה, ורבים סבורים שיש להם "נפת משי" הטובה לניפוי קמח. יש לדעת ש"נפת משי" היינו כינוי לנפה צפופה, אבל לעיתים, היא אינה צפופה מספיק לצורך ניפוי יעיל של הקמח. בדרך כלל, אפשר למצוא על הנפה מדבקה המציינת כמה חורים יש בנפה - זוהי מידת מ"ש. במידה ואין מדבקה על הנפה או שהכיתוב עליה כבר מחוק, ניתן לבדוק את צפיפות הנפה בעזרת "בודק הנפות" (להרחבה איך בודקים: קורס כשרות). חשוב מאוד לנקות היטב את הנפה לפני השימוש מכל שאריות הקמח הישנות, מאחר שלעיתים מתפתחים חרקים משאריות הקמח שנותרו על גבי הנפה. אפשר לדפוק בעדינות את הנפה על שולחן, שיש וכדומה, ולנגב אותה היטב עם מגבת יבשה. רק לאחר שניקינו את הנפה ובדקנו שהרשת שלמה אפשר להתחיל לנפות את הקמח.
הפרשת חלה: הלכות הללו אינן כל כך פשוטות כפי שמקובל בציבור, הן מצד כמות הקמח המחויבת הפרשה והן מצד צרופים של בצקים שונים המתחייבים יחד בהפרשת חלה.
מוצרים קנויים: כבכל השנה, יש להיזהר ברכישת מוצרים מוכנים, ולקראת ימי הפורים יש צורך במשנה זהירות. דברים רבים (כמו סוכריות, שוקולדים, דברי מאפה וכד') נמכרים ללא ציון כשרות ברור, מוצרים מחו"ל מגיעים עם מדבקה לא ברורה, ומוצרים רבים נמכרים בתפזורת, ללא ציון כשרות על כל פריט ופריט. לעיתים נמצא שקיות מוכנות עם מוצרים שונים בתוכן, כשעל חלקם אין כלל סימון כשרות (כדוגמת פופקורן, מרשמלו וכד'). יש להקפיד ולרכוש דברים שאנו יודעים מה כשרותם ומהי רמת הכשרות שלהם.
משקאות חריפים: תעשיית המשקאות החריפים השתנתה בשנים האחרונות כמעט לגמרי, ואין לשתות משקה חריף שאין עליו הכשר מוכר או לחילופין, בלא לברר עליו במדריך לכשרות המשקאות החריפים- הרבנות הראשית או באתר KWL .