סימני ראש השנה כשרותם ובדיקתם- תשפ"ה
תמר- ערלה: אין חשש ערלה.
חרקים- תמר לח- בדר"כ נקי ורצוי לחצות להוציא הגלעין ולהסתכל בבטן הפרי
תמר יבש-לחצות ולהוציא את הגלעין לבדוק כנגד האור בצד הפנימי וגם בצד החיצוני שאין נקודות שחורות או רימות, לעיתים ישנם גבישי סוכר (בתוך בשר הפרי) שלא מעיד על חרקים
תפוח עץ – ערלה: כיום אחוזי ערלה נמוכים
ציפוי- בארץ אין בעיה של כשרות בציפוי המבריק (שלאק) שיש ע"ג תפוחים בחו"ל-יש חשש חוץ מתפוחים צהובים ולכן למחמירים יש לקלף הקליפה
דבש- כעקרון דבש טהור אינו צריך כשרות אך לאחרונה התברר שכדאי להזהר מזיופים שמטרתם להגדיל את נפח הדבש ע"י חומרים לא כשרים
רוביא/לוביא שעועית יבשה- השריה במים כמה שעות (מים חמים מקצר את כמות הזמן), לקיחת חופן והסתכלות תוך כדי העברה מיד ליד משני צידי השעועית
שעועית ירוקה טריה- בדר"כ נקי, מומלץ בדיקה מדגמית של שלושה תרמילים כשחותכים ומסתכלים וכך ניתן להשתמש בכל השקית
שעועית ירוקה קפואה- מוחזק כנקי אך כבר היו מקרים בישיבה שנמצאו לכן תמיד ראוי להתבונן לפני הבישול
כרתי (כרישה, לוף) – נגוע לכל אורכו בטריפסים לכן מומלץ להשתמש בגידול נקי מחרקים או לחתוך לאורך את כל שכבות העלים היוצאות מה'צינור' ולנקותם ע"י השריה 3 דק' עם חומר או בהסתכלות היטיב על כל עלה ועלה
סלק- הסלק נגוע לעיתים במחילות מבחוץ ובעיקר בצד העליון של יציאת העלים- מספיק הסתכלות וחיתוך המקום החשוד אם צריך
דלעת או דלורית- אינה נגועה
רימון- ערלה- מסחרי אין חשש ,פרטי- יש להזהר.
נגיעות- להסתכל שאין חור כניסה מבחוץ ואם פותחים ורואים נגיעות- ניתן לחתוך המקום והשאר לאכול
דג- כשרות: ווידוי כשרות ע"י קשקשים על עור הדג או כשרות מוסמכת
טפילים: בעית נגיעות קשה לכן יש לרכוש את הדגים הנקיים (לדוג:נסיכת נילוס או מושט מסין) או עם הכשר שנקי מטפילים או לנקות הדג באופן עצמאי