סימני ראש השנה כשרותם ובדיקתם- תשפ"ה

סימני ראש השנה כשרותם ובדיקתם- תשפ"ה

תמר- ערלה: אין חשש ערלה.

 חרקים- תמר לח- בדר"כ נקי ורצוי לחצות להוציא הגלעין ולהסתכל בבטן הפרי

          תמר יבש-לחצות ולהוציא את הגלעין לבדוק כנגד האור בצד הפנימי וגם בצד החיצוני שאין נקודות שחורות או רימות, לעיתים ישנם גבישי סוכר (בתוך בשר הפרי) שלא מעיד על חרקים

תפוח עץ – ערלה: כיום אחוזי ערלה נמוכים

                 ציפוי- בארץ אין בעיה של כשרות בציפוי המבריק (שלאק) שיש ע"ג תפוחים  בחו"ל-יש חשש חוץ מתפוחים צהובים ולכן למחמירים יש לקלף הקליפה

דבש- כעקרון דבש טהור אינו צריך כשרות  אך לאחרונה התברר שכדאי להזהר מזיופים שמטרתם להגדיל את נפח הדבש ע"י חומרים לא כשרים

רוביא/לוביא שעועית יבשה- השריה במים כמה שעות (מים חמים מקצר את כמות הזמן), לקיחת חופן והסתכלות תוך כדי העברה מיד ליד משני צידי השעועית

                  שעועית ירוקה טריה- בדר"כ נקי, מומלץ בדיקה מדגמית של שלושה תרמילים כשחותכים ומסתכלים וכך ניתן להשתמש בכל השקית

                  שעועית ירוקה קפואה- מוחזק כנקי אך כבר היו מקרים בישיבה שנמצאו לכן תמיד ראוי להתבונן לפני הבישול

כרתי (כרישה, לוף) – נגוע לכל אורכו בטריפסים לכן מומלץ להשתמש בגידול נקי מחרקים או לחתוך לאורך את כל שכבות העלים היוצאות מה'צינור' ולנקותם ע"י השריה 3 דק' עם חומר או בהסתכלות היטיב על כל עלה ועלה

סלק- הסלק נגוע לעיתים במחילות מבחוץ ובעיקר בצד העליון של יציאת העלים- מספיק הסתכלות וחיתוך המקום החשוד אם צריך

דלעת או דלורית- אינה נגועה

רימון- ערלה- מסחרי אין חשש ,פרטי- יש להזהר.

         נגיעות- להסתכל שאין חור כניסה מבחוץ ואם פותחים ורואים נגיעות- ניתן לחתוך המקום והשאר לאכול

דג- כשרות: ווידוי כשרות ע"י קשקשים על עור הדג או כשרות מוסמכת

      טפילים: בעית נגיעות קשה לכן יש לרכוש את הדגים הנקיים (לדוג:נסיכת נילוס או מושט מסין) או עם הכשר שנקי מטפילים או לנקות הדג באופן עצמאי